David Lamboo


"Puur en stijlvol"

Wie ben ik in een notendop? Ik ben David, 36 jaar, geboren en getogen in Maastricht (zonder zachte G) in een fijn gezin met nog 3 broers. Al 11 jaar getrouwd met mijn lieve vrouw Stefanie. Momenteel woonachtig in Esch, vlakbij Den Bosch in het mooie Noord-Brabant. Opgeleid als Elektrotechnisch Ingenieur, passie voor muziek (maken) en vanaf 2010 professioneel fotograaf. Gespecialiseerd in trouwfotografie.

Dat was de notendop. Om elkaar beter te leren kennen is het natuurlijk fijn om elkaar in het echt te spreken maar ik zal proberen hier al iets meer info over mijzelf te geven. Ik ben opgegroeid in een gezin waarin veel ruimte voor creativiteit  was. Mijn vader speelt fantastisch piano, zodoende kwamen wij als kind al vroeg in aanraking met muziek en waren er al snel gitaren, keyboards, drumstellen in huis te vinden. Mijn jongste broer begon zich op een gegeven moment ook te interesseren voor fotografie. Dit leek mij ook wel wat en nadat ik een simpel cameraatje had gekocht begon ik te experimenteren. Nadat ik eerst landschappen probeerde kwam ik er achter dat ik mensen, straatfoto’s en ‘echte’ momenten fotograferen toch het leukst vond. Zo ben ik langzamerhand bij bruiloften terecht gekomen want komt daar niet alles samen? Mensen, portretten, momenten, emoties. En dat allemaal op een dag!


STIJL

“Iedere fotograaf heeft z’n eigen stijl, en als het goed is kiezen jullie ook voor die specifieke stijl. Mijn stijl is tijdloos in de goede zin van het woord. Ik hou niet van overgeposeerde trouwfoto’s, maar ook niet van nonchalante, rommelige foto’s. Mijn doel is om pure foto’s te maken, maar wel in stijl. Doordat ik veel bruiloften fotografeer en daardoor blijf ontwikkelen, zijn jullie gegarandeerd van mooie, goede kwaliteit foto’s. Elk beeld dat ik aflever is zoals ik hem bedoeld had.”

Hoe is het zo gelopen

< 2008
Al jaren enthousiast aan het fotograferen, vooral portretten

2009
Ik mocht als second shooter meelopen bij een bevriend stel

2009
Een maandje later mijn eerste bruiloft als ‘echte’ fotograaf!

2010
Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

2017 
Velen tientallen shoots verder mijn baan opgezegd om me helemaal te focussen op fotografie

2018
Mijn 100e bruiloft vastgelegd!

 

SFEER

“Ik ga het liefst helemaal op in de sfeer van de dag zodat ik deze optimaal kan vastleggen, zonder zelf de aandacht te trekken. Ook met een fotoshoot ben ik nooit gehaast of laat ik mensen krampachtig poses aannemen. Ik wil graag een goede blend-in zijn en vanuit die rol de emoties vastleggen. Dit betekent natuurlijk niet dat ik geen aanwijzingen geef. Altijd alert op mooie locaties, lichtval en poses betekent ook dat ik jullie graag bij de hand neem zodat aan het eind van de dag de prachtigste foto’s zijn ontstaan.”

CREATIVITEIT

“Mijn kracht zit in de portretten, kadering en de kleuren van foto’s. Verwacht van mij geen bekende trouwfoto effecten zoals een roos die rood is en de rest zwart/wit, foto’s in de vorm van een hartje etc. Mijn foto’s zijn puur en met zorg gemaakt, geen kitsch.”