Jay & Char – Trouwfoto’s Rotterdam

Ik hou van de stad Rotterdam. Rotterdam is sowieso een interessante stad maar ook zeker als trouwfotograaf. De combinatie van de moderne architectuur en de rauwe elementen van een grote stad maken het fantastisch om te fotograferen. Vroeger waren bruidsfoto’s vooral zoete romantische plaatjes in een parkje maar gelukkig is trouwfotografie tegenwoordig een hele gave vorm van fotografie waarin allerlei elementen gecombineerd zijn. Zelfs een vleugje straatfotografie.

Kennismakingsgesprek

Ik had met Jay & Char enkele weken voor de bruiloft afgesproken om kennis te maken in hun nieuwe appartementje in Rotterdam. Ze hadden een heerlijke lunch met vis van de plaatselijke markt gehaald. Dit gaf gelijk een ontspannen sfeer, wat altijd fijn is voor zo’n gesprek. Tijdens zo’n gesprek vind ik het leuk om te horen wie jullie zijn, hoe jullie elkaar hebben leren kennen en wat jullie mooi vinden.

Getting ready

Jay maakte zich ergens anders klaar dus ik was bij Char in hun appartement. Haar moeder en een paar vriendinnen waren er ook om haar te helpen. Dit geeft altijd een mooi sfeertje aan het begin van de dag. Haar moeder en vriendinnen hielpen haar met haar jurk en de finishing touch… Ondertussen was Jay al (in een héle gave Peugeot 404 Berline uit 1965) vertrokken richting Char.

Trouwfotograaf Rotterdam Trouwfotograaf Rotterdam Trouwfotograaf Rotterdam Trouwfotograaf Rotterdam Trouwfotograaf Rotterdam

Fotoshoot

Rotterdam heeft genoeg mooie plekken om als trouwfotograaf te fotograferen, vooral als je van industriële trouwfoto’s houdt. Normaal reken ik zo’n anderhalf tot twee uur voor een fotoshoot. Dit kan op één locatie maar ook op meerdere plekken zoals Jay & Char het hadden bedacht. Ze hadden onder andere gekozen voor de omgeving van de Fenix food factory in de buurt van Kop van Zuid. Daar begonnen we. Het was aardig fris maar we hebben ongeveer een half uur een rondje gelopen op het terrein. Ik zoek dan altijd hoekjes uit waar ik kan spelen met de achtergrond, lichtval, doorkijkjes etc.

Trouwfotograaf Rotterdam

Trouwfotograaf Rotterdam

Trouwfotograaf Rotterdam Trouwfotograaf Rotterdam Trouwfotograaf Rotterdam

Daarna gingen we naar een haventje met wat historische elementen en uitzicht op de skyline van Rotterdam.

Trouwfotograaf Rotterdam Trouwfotograaf Rotterdam Trouwfotograaf Rotterdam Trouwfotograaf RotterdamTrouwfotograaf Rotterdam

Plechtigheid

Ze trouwden in het prachtige stadhuis van Rotterdam op de Coolsingel. Dit is altijd een favoriete locatie omdat het een iconisch en  statig gebouw is met oude elementen en sfeervolle trouwzalen. Helaas werd er aan de Coolsingel flink aan de weg gewerkt waardoor deze open lag en het vooraanzicht niet op z’n best was maar dat mocht de pret niet drukken.Trouwfotograaf CoolsingelTrouwfotograaf Rotterdam Trouwfotograaf Rotterdam Trouwfotograaf Rotterdam Trouwfotograaf Rotterdam Trouwfotograaf Rotterdam Trouwfotograaf RotterdamTrouwfotograaf Rotterdam Tekenen Trouwfotograaf RotterdamTrouwfotograaf Rotterdam

Diner

Jay & Char houden van lekker eten en dat bleek ook uit hun keuze van restaurant, Supermercado in Rotterdam. Wat een heerlijke ontspannen plek voor zo’n grote groep en wat een heerlijk Mexicaans eten. Ook de vintage stijl van de inrichting was gaaf. De taco’s en nachos werden ter plekke bereid en geserveerd, leuk om te zien en goed voor de sfeer. We hebben na het eten gelijk wat groepsfoto’s gemaakt midden op straat.

Feest

Voor het feest zijn we naar Den Haag gereden. Op een industrieterrein stond een soort loods die het bruidspaar helemaal omgetoverd had tot een feestzaal, supermooi gedaan! Leuk aangekleed met allerlei meubeltjes, dingen aan de muur, sfeerverlichting etc. Ondanks dat het al wat kouder was buiten werd er toch (die-hard) gebarbequed en was er voor iedere gast te eten.

Zijn jullie ook een bruiloft aan het plannen en zoeken jullie nog een fotograaf? Bekijk dan hier meer van mijn werk. Ik spreek graag met jullie af om jullie dag door te nemen!